Lesmateriaal
Reparatie van printplaten
Logo van VeTeTronics

Project 2007 : Taartdozen persmachine.

Via het wikkelbedrijf Niessen te Tegelen ben ik in contact gekomen met de technische dienst van Dings Kartonnages te Tegelen. Nadat een doorgebrande motor gerepareerd was terug geplaatst werkte de machine nog niet.

De Nederlandse importeur had geen technische dienst en de Duitse fabrikant had wel een storingsmonteur maar die was recent naar Australië gestuurd voor reparaties.

De regelkast was opgebouwd met tientallen modules met aparte printplaten. De documentatie was zeer summier. Na de situatie te hebben opgenomen heb ik toen moeten concluderen dat ik niet in staat was om de machine te repareren zonder specifieke documentatie.

De technische dienst medewerker heeft toen aan de importeur gevraagd voor de elektrische schema´s, deze wilde hij niet afgeven maar was wel bereid om naar Tegelen te komen met de complete documentatie van de machine.

Nu was het voor mij wel mogelijk om de machine binnen een redelijke tijd te repareren.

Met behulp van de schema´s hebben we toen vast gesteld dat er een gelijkspanning voeding en een aantal modules defect waren gegaan. De defecte voeding met een aantal modules hebben we ter plekke gerepareerd en andere in de werkplaats van VeTeTronics.

 

 

Uitgevoerd voorbeeld project 2004Project 2005project uitgevoerd in 2006Project uitgevoerd in 2007Project uitgevoerd in 2008Project uitgevoerd in 2009

Project uitgevoerd in 2012project2013

Het alternatief indien een standaard oplossing niet voor handen is.

vetetronics volgen op Twitter