Lesmateriaal
Reparatie van printplaten
Logo van VeTeTronics

Project 2006 : NDI Venlo

Een van onze eerste opdrachten is een besturingsprintplaat van een oprolmechanisme van zeer grote staalkabelhaspels.

Bij een bedrijfsbezoek aan NEDRI Spanstaal is mij de vraag voorgelegd of wij een bepaalde printplaat kon namaken. De printplaat hoorde in een zeer grote machine die niet goed meer werkte.
Helaas bestond de fabrikant niet meer en de technische dienst had niet de kennis om de printplaat op component nivo te repareren. Ook konden ze door de complexheid van de printplaat geen beroep doen op diverse elektrotechnisch service en/of installatie bedrijven.
Zodoende kon de machine al enige maanden niet goed meer werken.

Nadat ik de printplaat en de bijhorende documentatie kort had bestudeerd durfde ik het aan om de printplaat te vernieuwen.

Om de printplaat in onze eigen werkplaats te kunnen testen stelde ik de vraag of we gebruik konden maken van de aangesloten regelaars en hydraulische ventielen. Hierop maakte de medewerker van NEDRI er ons op attent dat dit niet mogelijk was, en nam ons toen mee naar de machine om deze aan ons te laten zien.

Wij kwamen toen in een zeer grote hal, gevuld met voor mij gigantische productie machines.
De printplaat stuurde een staaldraad geleider aan die horizontaal heen en terug bewoog, zodat de staal kabel netjes werd opgerold op de haspel.
De geleider was zo groot als een middenklasser personen auto, daaraan gemonteerd een hydraulische cilinder van 1,5 meter. De positie meet sensor was zodanig gemonteerd dat het heel veel sleutelwerk zou vergen om deze los te halen en daarna weer te monteren en afstellen.


Daarop hebben we de aangesloten randvoorwaarden van de printplaat geanalyseerd zodat we in onze eigen werkplaats de printplaat konden testen met behulp van gelijkwaardige vervangingselementen.

Tijdens het testen van de vervangingsprintplaat hebben we alle schakel functies getest en het gedrag van de vele instelpotmeters in kaart gebracht. Van de  testprocedures is een helder test rapport gemaakt. Samen met de bestaande documentatie is er handleiding voor het afstellen van de nieuwe printplaat gemaakt. De printplaat hebben we zodanig ingesteld dat deze rustig en beheerst zou reageren op de randvoorwaarden.


We hebben toen de printplaat samen met een technische dienst medewerker geplaatst in de schakelkast van de machine. Tijdens het inregelen hebben we eerst de basis functies getest zonder dat de haspels hoefden te draaien, daarna hebben we de machine in bedrijf gesteld. Op diverse aanwijzingen van de technische dienst medewerker hebben we toen samen de printplaat af kunnen stellen.

Na het inregelen van de machine hebben we de verrichte werkzaamheden door gesproken en toen kwam naar voren dat het afregelen bijzonder snel was verlopen. In het verleden duurde het afstellen enkele dagen. De gemaakte testprocedure in de werkplaats was een zeer goed hulpmiddel tijdens het inregelen. Hierop is er nog een handleiding voor de technische dienst medewerkers gemaakt zodat ze nu zelf ook deze machine eenvoudig en in een korte tijd kunnen afstellen.

 

 

Uitgevoerd voorbeeld project 2004Project 2005project uitgevoerd in 2006Project uitgevoerd in 2007Project uitgevoerd in 2008Project uitgevoerd in 2009

Project uitgevoerd in 2012project2013

Het alternatief indien een standaard oplossing niet voor handen is.

vetetronics volgen op Twitter